Zamów przez

 

Mydło dziecięce z ekstraktem rumianku

Dostępność: duża ilość
Cena: 6,00 zł
Cena netto: 4,88 zł
szt.

Wyjątkowe   mydło dla dzieci i dorosłych. Zawiera w składzie olej z  norek glicerynę, chroniąc  wrażliwą skórę przed nadmiernym przesuszeniem . Wchodzący w skład ekstrakt rumianku posiada działanie przeciwzapalne  . Mydło nie alergizuje wrażliwej skóry, usuwając skutecznie podrażnienia.

   

Przeznaczenie:

pielęgnacja delikatnej, wrażliwej skóry. Szczególnie polecane do pielęgnacji skóry problematycznej: łuszczyca, atopowe zapalenie skóry, egzemy.

 

Składniki aktywne:

Rumianek   (Chamomilla Recutita Flower Extract) - często podaje się napary z rumianku zewnętrznie, np. w owrzodzeniach skóry, żylakach odbytu, owrzodzeniach żylakowych kończyn dolnych, rumieniu i świądzie skóry, odleżynach oraz zaczerwienieniu skóry u noworodków. Ponadto w przypadkach alergicznego zapalenia skóry, oparzeń termicznych i słonecznych I i II stopnia oraz niewielkich uszkodzeniach promieniami Roentgena.

Olej norkowy (Mink Oil) - działa odżywczo na skórę, natłuszcza, nadaje jej ładny wygląd.

Olej słonecznikowy – tłoczony na zimno - Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil - bogate źródło kwasów wielonienasyconych. Zawiera także duże ilości witaminy E. Uelastycznia skórę.

 

Działanie:

działa przeciwzapalnie, natłuszcza, usuwa świąd, przyspiesza gojenie drobnych ran, otarć i zadrapań, usuwa świąd.

 

Efekt:  

zdrowa, czysta skóra z prawidłowym balansem wodno-tłuszczowym.

 

Skład INCI: Sodium Tallowate, Sodium Cocoate, Sodium Palmate, Aqua, Parfum, Titanium Dioxide, Citric Acid, Glycerin, Mink Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Chamomilla Recutita Flower Extract, Triethanolamine, Diethylene Glycol, PEG-9, Disodium EDTA, Celluulose Gum, Benzoic Acid, Sodium Chloride


Warto wiedzieć:

Olej z norek jest polecany przez wielu europejskich dermatologów, jako skuteczny sposób na walkę ze starzeniem się skóry. Belgijskie badania wykazały, że olej z norek jest najbardziej przyswajalny przez ludzką skórą. Jest stosowany do redukcji zmarszczek, likwidowania przebarwień ,  plamek, rumieńców, zmarszczek mimicznych i blizn. Olejek z norek może być dodawany do kremu nawilżającego, albo w rozcieńczonej postaci stosowany do przemywania twarzy. Jest również używany do kąpieli odżywczych albo do odnowy struktury włosa.


Status produktu – kosmetyk

Waga 90g

Cena brutto 6 zł

Termin przydatności do użycia – 24 m-ce od daty produkcji.

Wyprodukowano w "NEVSKAYA COSMETICA" Saint Petersburg, Rosja dla
Laminto OU Tallinn,
Wyłączny dystrybutor: BIOARP Polska


Produkty powiązane

Mydło toaletowe z ekstraktem uczepu trójlistnego Mydło toaletowe z ekstraktem uczepu trójlistnego
Wyjątkowe mydło dla dzieci i dorosłych . Wchodzący w skład ekstrakt z uczepu trójlistnego działa przeciwzapalnie i przeciwświądowo, przyspiesza gojenie drobnych ran, otarć i zadrapań. Mydło zawiera tłuszcz z norek i glicerynę. Chroni wrażliwą skórę i...
Cena: 6,00 zł

Mydło dziecięce z ekstraktem glistnika jaskółcze ziele Mydło dziecięce z ekstraktem glistnika jaskółcze ziele
Wyjątkowe mydło dla dzieci i dorosłych. Wchodzący w skład mydła ekstrakt z glistnika jaskółcze ziele działa na skórę tonizująco , usuwa podrażnienia skóry, stany zapalne i nadmierne łuszczenie . Ma właściwości, bakteriobójc ze , przeciwgrzybiczne. Pr...
Cena: 6,00 zł

Opinie o produkcie (0)

Sklep internetowy Click Shop | Hosting home.pl