|
|
Mydło dziecięce z ekstraktem glistnika jaskółcze ziele
Wyjątkowe mydło dla dzieci i dorosłych.
Wchodzący w skład
mydła ekstrakt z glistnika jaskółcze ziele działa na skórę tonizująco
,
usuwa
podrażnienia skóry, stany zapalne i nadmierne łuszczenie
.
Ma
właściwości,
bakteriobójc
ze
,
przeciwgrzybiczne. Przyspiesza
gojenie drobnych ran, otarć i zadrapań. Mydło
zawiera tłuszcz z norek i glicerynę. Chroni wrażliwą skórę i delikatnie ją
natłuszcza. Mydło wytwarzane jest z surowca najwyższej jakości. Nie zawiera
barwników. Przebadane dermatologicznie.
Przeznaczenie:
pielęgnacja
delikatnej, wrażliwej skóry. Szczególnie polecane do pielęgnacji skóry
problematycznej: łuszczyca, atopowe zapalenie skóry, egzemy.
Składniki
aktywne:
Glistnik jaskółcze ziele ( Chelidonium Majus Extract) – usuwa podrażnienia skóry, stany zapalne i nadmierne łuszczenie. Posiada działanie bakteriobójcze, pierwotniakobójcze, grzybobójcze. Właściwości glistnika wykorzystywane są zewnętrznie w leczeniu zakażeń skóry, szczególnie na tle grzybiczym. Świeży sok z ziela jest w medycynie ludowej popularnym środkiem do usuwania kurzajek. Olej norkowy (Mink Oil) - działa odżywczo na skórę, natłuszcza, nadaje jej ładny wygląd. Olej słonecznikowy (Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil - bogate źródło kwasów wielonienasyconych. Zawiera także duże ilości witaminy E. Uelastycznia skórę.
Działanie: działa przeciwzapalnie, natłuszcza, usuwa świąd i podrażnienia na skórze, przyspiesza gojenie drobnych ran, otarć i zadrapań.
Efekt:
zdrowa, czysta skóra
z prawidłowym balansem wodno-tłuszczowym.
Skład
INCI:
Sodium Tallowate, Sodium Cocoate, Sodium Palmate, Aqua,
Parfum, Titanium Dioxide, Citric Acid, Glycerin, Mink Oil, Helianthus Annuus
(Sunflower) Seed Oil, Chelidonium Majus Extract, Triethanolamine, Diethylene Glycol,
PEG-9, Disodium EDTA, Celluulose Gum, Benzoic Acid, Sodium Chloride
Warto wiedzieć: Olej z norek jest polecany przez wielu europejskich dermatologów, jako skuteczny sposób na walkę ze starzeniem się skóry. Belgijskie badania wykazały, że olej z norek jest najbardziej przyswajalny przez ludzką skórą. Jest stosowany do redukcji zmarszczek, likwidowania przebarwień , plamek, rumieńców, zmarszczek mimicznych i blizn. Olejek z norek może być dodawany do kremu nawilżającego, albo w rozcieńczonej postaci stosowany do przemywania twarzy. Jest również używany do kąpieli odżywczych albo do odnowy struktury włosa.
Status
produktu – kosmetyk
Waga
90g
Cena
brutto 6 zł
Termin
przydatności do użycia – 24 m-ce od daty produkcji.
Laminto OU
Wyłączny
dystrybutor: BIOARP Polska
Opinie o produkcie (1) |










m.marcjanek
Skutecznie goi zadrapiania na całym ciele i jednocześnie je<br /> natłuszcza. Polecam!